L'Univers en un radi de 5 milions d'anys-llum
El Grup Local de GalÓxies

The Local Group
Zoom In Contents page Zoom Out
* Nombre de grans galÓxies fins a 5 milions d'anys-llum de distÓncia = 3
* Nombre galÓxies nanes fins a 5 milions anys-llum de distÓncia = 46
* Nombre d' estrelles fins a 5 milions anys-llum de distÓncia = 700.000 milions

Sobre el mapa

La Via LÓctia Ús una de les tres grans galÓxies que formen part de l'anomenat Grup Local que tambÚ contÚ algunes dotzenes de galÓxies nanes. La majoria d'aquestes galÓxies estan descrites al mapa, tot i que les galÓxies mÚs petites sˇn tan febles que probablement hi ha algunes mÚs esperant a ser descobertes.

Dades i CatÓlegs
A list of local group galaxies Al menys hi ha 45 galÓxies al grup y algunes mÚs residents als seus lÝmits. Aquesta Ús una llista de tots els membres coneguts del Grup Local de galÓxies.

Algunes galÓxies del Grup Local

A sota es mostren quatre de les galÓxies del Grup Local. La galÓxia Triangulum (esquerra) Ús una galÓxia espiral i la tercera mÚs gran del grup. ContÚ 50.000 milions d'estrelles. NGC 147 (a sobre del centre) Ús una galÓxia nana elĚlÝptica i IC 10 (a dalt i a la dreta) Ús una nana irregular, ambdues contenen desenes de milions d'estrelles. NGC 3109 (a baix i a la dreta) Ús una altra galÓxia nana irregular amb alguns centenars de milions d'estrelles i tambÚ Ús el membre mÚs gran d'un petit subgrup de galÓxies dins del Grup Local.

Digitized Sky Survey image Digitized Sky Survey images

Contents Page