L'Univers en un radi de 500.000 anys-llum
Les galÓxies satŔlĚlit

The Nearest Galaxies
Zoom In Contents page Zoom Out
* Nombre of grans galÓxies en un radi de 500.000 anys-llum = 1
* Nombre of galÓxies nanes en un radi de 500.000 anys-llum = 12
* Nombre of estrelles en un radi de 500.000 anys-llum = 225.000 milions

En relaciˇ al mapa

The Via LÓctia estÓ envoltada per algunes galÓxies nanes, que solen contenir unes quantes desenes de milions d'estrelles, un nombre insignificant comparat amb la poblaciˇ estelĚlar total de la pr˛pia Via LÓctia. El mapa mostra totes galÓxies nanes mÚs properes, totes lligades gravitacionalment amb la Via LÓctia amb perÝodes orbitals al seu voltant de milers de milions d'anys.

The Satellite Galaxies

Nana de Sagittarius
The Sagittarius Dwarf Situada a l'extrem contrari de la nostra galÓxia aquesta nana es va descobrir recentment: el 1994. S'estÓ allunyant lentament de la nostra galÓxia.
Ursa Major II
Ursa Major II Es va descobrir el 2006. ╔s una is a galÓxia molt poc lluminosa.
Gran N˙vol de Magallanes
The Large Magellanic Cloud ╔s la mÚs gran de les galÓxies satŔlĚlit i la quarta galÓxia en grandÓria del Grup Local. Aquesta galÓxia Ús un objecte gran i brillant dels cels de l' hemisferi sud. ContÚ alguns milers de milions d'estrelles moltes de les quals estan encara en formaciˇ, fet encara mÚs notable a la Nebulosa de la TarÓntula, una concentraciˇ gegantina de gas i pols d'uns 2.000 anys-llum de diÓmetre. L'any 1987 una supernova explotÓ al Gran N˙vol de Magallanes i observacions de la romanent en expansiˇ de la supernova van proporcionar mesures de distÓncies molt acurades.
Petit N˙vol de Magallanes
The Small Magellanic Cloud Malgrat el seu nom, aquesta galÓxia is bastant mÚs gran que les galÓxies nanes. ContÚ al menys uns quants centenars de milions d'estrelles i Ús fÓcilment visible a ull nu des de l'hemisferi sud. Com al Gran N˙vol de Magallanes, encara hi ha moltes estrelles en formaciˇ al seu interior.
Nana de Bo÷tes
The Bootes Dwarf Es va descobrir el 2006. ╔s una is a galÓxia molt poc lluminosa.
Nana d'Ursa Minor
The Ursa Minor Dwarf Descoberta el 1954, Ús a una galÓxia diminuta. Malgrat la seva proximitat, encara estÓ massa lluny i Ús molt feble per a observar-se amb qualsevol instrument que no sigui un telescopi potent. Totes les seves estrelles tenen un mÝnim de 10.000 milions d'anys d'antiguitat, i Ús massa petita per a contenir el gas i pols necessaris per a permetre la formaciˇ estelĚlar.
Nana d'Sculptor
The Sculptor Dwarf Descoberta per Harlow Shapley el 1937. Probablement tÚ el doble de grandÓria que la d'Ursa Minor, per sembla que totes les seves estrelles tenen la mateixa edat.
Nana de Draco
The Draco Dwarf Descoberta al mateix temps que la nana d'Ursa Minor el 1954, tÚ quasi be idŔntica grandÓria i estÓ formada nomÚs per estrelles molt velles.
Nana de Sextans
The Sextans Dwarf Es va descobrir el 1989. ╔s una is a galÓxia molt poc lluminosa per˛ sembla que sigui mÚs gran que les d'Ursa Minor i Draco.
Ursa Major I
Ursa Major I Es va descobrir el 2005. ╔s una is a galÓxia molt poc lluminosa.
Nana de Carina
The Carina Dwarf Descoberta el 1977, Ús una altra galÓxia diminuta. Tot i aixÝ, les seves estrelles sˇn lleugerament mÚs joves (uns 7.000 milions d'anys d'edat, que la majoria de les altres galÓxies nanes petites.
Nana de Fornax
The Fornax Dwarf Descoberta al mateix temps que la d'Sculptor el 1937,Ús vÓries vegades mÚs gran que les galÓxies nanes mÚs petites i contÚ alguns milions d'estrelles, amb un rang d'edats que van des del 3.000 als 10.000 milions d'anys d'antiguitat. TambÚ tÚ sis c˙muls globulars que la orbiten.

Contents Page