L'Univers en un radi de 5.000 anys-llum
El Braç d'Orió

The Orion Arm
Zoom In Contents page Zoom Out
* Nombre d'estrelles en 5.000 anys-llum = 600 milions

El mapa

Aquest és un mapa del nostre racó de la Via Làctia. El Sol està al Braç d'Orió - un braç relativament petit comparat amb el Braç de Sagittarius, situat més a prop del centre galàctic. El mapa mostra algunes estrelles visibles a ull nu situades a l'interior del Braç d'Orion braç. El grup d'estrelles més notable es el de les que formen la constel·lació d'Orion - de la qual el pren el nom el braç espiral on està. Totes aquestes estrelles són gegants brillants i supergegants, milers de vegades més lluminoses que el Sol. L'estrella més lluminosa del mapa és Rho Cassiopeia (ρ Cas) - a 4.000 anys-llum de nosaltres, i només és una estrella feble a simple vista, però que en realitat és una supergegant 100.000 vegades més lluminosa que el Sol.

Mapes addicionals
A Map of the Orion Arm És un gràfic de les estrelles més lluminoses en un radi de 2.000 anys-llum juntament amb la majoria dels principals cúmuls estel·lars i nebuloses dins d'aquesta distància.
A Map of clusters and nebulae Mapa dels principals cúmuls estel·lars i nebuloses que estan dins dels 10.000 anys-llum de distància.
Dades i Catàlegs
A list of bright nebulae Moltes regions amb nebuloses brillants es coneixen a la nostra galàxia. Normalment són llocs de naixement d'estrelles. Aquesta és una llista de les nebuloses més conegudes.
A list of planetary nebulae Aquestes nebuloses són els romanents d'estrelles moribundes. S'anomenen nebuloses planetàries perquè sovint són circulars. Aquesta és una llista de les més brillants.
A list of dark nebulae No totes les nebuloses brillen. Moltes (potser la majoria) són concentracions fosques de pols només visibles si bloquegen la llum d'estrelles que estan al seu darrera. Aquesta és una llista d'algunes de les més notables.
A list of open clusters Moltes estrelles es formen en grups de centenars d'estrelles coneguts coma cúmuls oberts. Se'n coneixen milers a la nostra galàxia; les Pleiades són l'exemple més famós. Aquesta és una llista dels més brillants.

Contents Page