L' Univers en un radi de 250 anys-llum
Les rodalies del Sol

The Solar Neighborhood
Zoom In Contents page Zoom Out
* Nombre d'estrelles dins de 250 anys-llum = 260.000

Respecte del mapa

Aquest mapa és un plànol de les 1.500 estrelles més lluminoses en 250 anys-llum de distància. Totes elles són molt més lluminoses que el Sol i la majoria d'elles poden ser vistes a ull nu. Al voltant d'una tercera part de les estrelles visible a ull nu estan dins dels 250 anys-llum, fins i tot si pensem que això és només una secció molt estreta de la nostra galàxia.

Mapes addicionals
A map of solar neighborhood stars Hi ha 133 estrelles visibles a ull nu dins dels primers 50 anys-llum de distància de nosaltres, i aquest és el mapa que les mostra.
Dades i catàlegs
Stellar Classification Aquest és un concís diagrama que mostra la majoria dels diferents tipus d'estrelles que coincideixen en alguna dada bàsica de grandària, massa, temperatura etc. de tots els tipus diferents d'estrelles.
The HR Diagram Tots els tipus principals d'estrelles tenen una ubicació al diagrama de Hertzsprung-Russell que és un pla de la relació entre el color i la lluminositat de les estrelles.
A list of the Brightest Stars Aquesta és una llista de les 300 estrelles més brillants amb les distàncies obtingudes del catàleg Hipparcos.

El cúmul estel·lar de les Hyades

El cúmul de les Hyades és el major cúmul estel·lar més proper i l'únic prou proper per a efectuar-hi un mapa en tres dimensions. El cúmul de les Hyades és un objecte brillant a Taurus, però la visió es veu parcialment apagada per Aldebaran - una estrella brillant taronja gegant que està en front del cúmul a menys de la meitat de la seva distància. El cúmul en sí està a 151 anys-llum de distància. Va formar-se fa uns 660 milions d'anys i des d'aleshores probablement ha donat tres voltes al voltant de la Galàxia. Com la majoria dels cúmuls oberts, les estrelles del cúmul tenen un moviment propi molt lent.

A map of the Hyades
Les Hyades - un brillant cúmul estel·lar a Taurus

Contents Page