Respecte del creador d'aquest web

El seu nom és Richard Powell, i viu a la Gran Bretanya.

Té dues graduacions en astrofísica - un BSc de la Universitat de Birmingham, i un MSc de la Universitat de Londres. Per al MSc va investigar i estudiar el Big Bang, tractant de comprendre com era l'Univers quan tenia menys d'un segon d'edat. Fa elaborar aquest web perquè volia veure per ell mateix quin aspecte tenia l'Univers, i en la confiança que això podria interessar altres persones.
Agrairà missatges enviats a: singinglemon@yahoo.co.uk

Per a acabar, una estadística:

Només el 0.000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 001% de l'Univers visible està dins del Sistema Solar. Recordi això la propera vegada que obri un llibre sobre "l'Univers" i es trobi que tres quartes parts de l'obra estan dedicades als planetes. :)

Informació sobre el Copyright

Tots els mapes d'aquest lloc web estan dibuixats per Richard Powell. Són d'us gratuït quan no hi ha ànim de lucre. Si desitja colocar un parell d'aquests mapes el seu propi lloc web, faci un email a Richard Powell, i probablement l'autoritzarà a no ser que:
(a) Estigui creant una nova religió, o
(b) Estigui elaborant la seva pròpia teoria sobre l'Univers basada en informacions que hagi llegit al dors d'una caixa de cereals per l'esmorzar.

Les fotografies d'objectes astronòmics d'aquest web procedeixen normalment del Digitized Sky Survey a no ser que s'indiqui el contrari (Sovint s'han barrejat imatges fotogràfiques blaves i vermelles per a generar imatges en color).

IC443 - Un proper romanent de supernova

Fa 30.000 anys, una estrella massiva del Braç de Perseus Arm de la nostra galàxia explotà. Durant unes quantes setmanes l'explosió possiblement va brillar amb la llum de mil milions de Sols. Els nostres ancestres possiblement van veure aquesta supernova com un punt brillant al cel, fins i tot visible durant el dia. aquesta fotografia mostra que queda en l'actualitat d'aquella estrella. Les restes de l'estrella són ara una bombolla de deixalles en expansió de 60 anys-llum de diàmetre. Part d'aquesta matèria pot acabar format part de noves estrelles i planetes.

IC443 - Digitized Sky Survey Image
IC 443 - de les plaques fotogràfiques vermella i blava del Digitized Sky Survey

The secret of the Universe

Contents Page